2019

Angela Apon


+31 6 52 83 86 07WhatsApp


vacatures


referenties

De Algemene Voorwaarden (PDF) zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel nr. 76415600


klachtenregeling (PDF)


privacyverklaring

Angela Apon - expertise binnen de basisschool
Angela Apon - expertise binnen de basisschool

Het 4-lademodel

4 lege lades die je zelf als team kunt invullen voor de omgang van leerlingen met gedragsproblemen.

 

Het 4-lademodel van Monique d’Aes is een effectief instrument om schoolbreed geschikte maatregelen te bedenken voor leerlingen die grensoverschrijdend gedrag laten zien, ook als je daar onderling meningsverschillen over hebt.

 

Angela Apon helpt je graag met het invoeren van het 4-lademodel binnen de school, met scholing voor het team en met het vertalen naar ouders/verzorgers.

Daarnaast kan Angela Apon helpen met het vertalen van het model in jullie gedragsprotocol.

 

Stacks Image 261

Wat is het 4-lademodel?

Hoe pak je gedragsproblemen nu goed aan? Daar denken jij en je teamgenoten misschien wel heel anders over. Met het 4-lademodel werk je samen aan constructieve oplossingen, met oog voor het kind. De kracht van het 4-lademodel is de lege structuur. Elke school is anders, dus elke school vult het model in voor zijn eigen leerlingenpopulatie. In de 4 laden orden je de overtredingen in 4 categorieën:

 

  • De ernst van het gedrag: is het probleemgedrag licht of zwaar/ernstig?
  • De frequentie van het gedrag: is het incidenteel of vaak?

 

Als je deze assen invult, krijg je een ladenkast met 4 niveaus. Pas je dit model toe, dan kun je bij leerlingen die grensoverschrijdend gedrag vertonen gedifferentieerd optreden, zonder willekeurig te zijn.

 

Voor wie is het 4-lademodel?

Het 4-lademodel is geschikt voor elke school, doordat je het helemaal zelf in kunt vullen voor je eigen leerlingenpopulatie. Het model helpt je om objectief en rechtvaardig te blijven handelen bij leerlingen die de regels overtreden. Het model maakt het mogelijk om je sanctiebeleid vorm te geven zoals jullie het willen hebben. Laat je lades open of dicht? Vul je het aan en blijf je het verbeteren? Het 4-lademodel helpt je team om op één lijn te komen en je leerlingen op een solidaire, transparante en warme manier te ondersteunen.

 

Beginnen met het 4-lademodel

Wil je aan de slag met het 4-lademodel? Angela Apon bespreekt graag met je team hoe je het model praktisch toepast op jullie school. Je leert het in te vullen als team en hoe je de uitkomsten communiceert naar ouders/verzorgers.

Meer informatie of een afspraak?

Wil je meer weten over het 4-lademodel? Of wil je een afspraak maken om de mogelijkheden voor jouw school te bespreken? Bel of

info(_AT_)angela-apon.nl
mij, of vul mijn contactformulier in. Ik help je graag!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie