– (5-7 jaar) (8-12 jaar) in kleine groepen –

Heb jij ook in je groep een aantal leerlingen die onvoldoende socaal vaardig / weerbaar zijn? Leerlingen die moeilijk contacten aangaan, en moeite hebben om vriendjes te maken? Leerlingen die erg afwachtend, verlegen of sociaal angstig zijn, of juist agressief en niet goed in het omgaan met conflicten. Leerlingen die snel boos worden en er op los slaan? Leerlingen die altijd iemand anders zijn zin geven en niet voor zichzelf opkomen? Sociale vaardigheids- / Weerbaarheidstrainingen zijn er om al deze leerlingen te ondersteunen en ze tools aan te bieden.

Juist voor deze leerlingen is het van belang om een sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining aan te bieden. Sociale vaardigheden en op een goede wijze voor jezelf opkomen zijn immers belangrijk voor een goede ontwikkeling. Binnen ‘Angela Apon, expertise binnen de basisschool’ zijn een aantal officieel gecertificeerde trainers van verschillende weerbaarheidstrainingen aangesloten. Daardoor kunnen wij dit bieden.


Voor de training van start gaat zal er een gesprek met leerkracht/IB-er plaatsvinden over desbetreffende leerlingen. Daarnaast zal er een intake met de ouders/verzorgers plaatsvinden op school.

Ouders/verzorgers moeten van te voren toestemming geven voor deelname!

Inhoud sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining kleine groepen:

  • De training wordt aan een groep van 4-6 leerlingen gegeven.
  • De training bestaat uit een 8-9 lessen (op maat gemaakt) van 1 uur (op vast tijdstip in de week ). De lessen vinden plaats in een vaste ruimte op school (speellokaal of lokaal);
  • Voorafgaand aan de training vindt er een ouderbijeenkomst plaats (theorie en zelf ervaren);
  • Wij verzorgen voor elke leerling aan het eind van de training voor een kort verslag (voorin het leerlingdossier en voor de ouders/verzorgers).

Bel of mail mij terug voor het maken van een afspraak!