Als gecertificeerd Rots & Water trainer, verzorg ik de Rots & Water training op de basisschool. Deze training richt zich op o.a. de sociaal-emotionele ontwikkeling van het basisschoolkind. Het is een sociale vaardigheidstraining met een fysiek karakter. Met de bouwstenen zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen als basis wordt gewerkt aan de thema’s veiligheid, assertiviteit, communicatie en het vinden van een eigen weg die met anderen verbindt en richting geeft. Door de vele fysieke oefeningen worden mentale, communicatieve en sociale vaardigheden aangereikt. Deze fysieke oefeningen worden ondersteund door korte groepsgesprekken waarbij in plaats van de verbale vaardigheden ‘het ervaren’ centraal staat. Kinderen leren door de Rots & Water training zich bewust te worden van hun eigen kracht en verantwoordelijkheid, hun energie te beheersen en te richten. Gedurende de training wordt het zelfvertrouwen, zelfkennis, grensgevoel en zelfrespect van het kind ontwikkeld en versterkt. Daarnaast wordt in de training ook de zelfreflectie van de kinderen gestimuleerd, waarin het versterken van positieve normen en waarden aan bod komt. De ene leerling zal na de training weerbaarder zijn, terwijl de ander na de training juist minder behoefte zal hebben om zijn fysieke kracht daadwerkelijk te gebruiken.

Maatwerk

De Rots & Watertraining voor een basisschoolgroep is naar mijn idee pas een goede training wanneer deze geheel op maat wordt gemaakt. Tijdens de training heb ik daarom nauw contact met de groepsleerkracht en IB-er over de groepsprocessen en de vertaling van de Rots & Waterlessen in de klas. Vervolgens maak ik de volgende Rots & Water les geheel op maat n.a.v. de verkregen informatie van de groepsleerkracht.

Op deze wijze krijgt iedere basisschoolklas waar ik een Rots & Watertraining verzorg een unieke Training. Voor meer informatie over de samenstelling van de Rots & Watertraining klik dan  HIER

Bekijk voor een impressie deze trailer (2:29) van de film die Eveline van Dijck voor Doc2 van het Humanistisch Verbond maakte. De hele documentaire vind je HIER.